24. december - juleshow

Julestjerne

Skærmbillede 2015-12-27 kl. 19.56.32

Denne kage er en rigtig juleklassiker. Jeg bager den nu hele året i forskellige versioner. Denne med marcipan og brændte mandler bager jeg dog kun til jul. Jeg synes den er rigtig fin at have med fx til morgenbord på arbejdet, hvis det ikke skal være de almindelige kanelsnegle.

Du skal bruge:

Dej:
ca. 4o0 g. mel
60 g. sukker
35 g. gær
180 ml sødmælk
30 g. smør
2 æggeblommer
5 g. salt

Remonce:
180 g. smør – stuetempereret
80 g. brun farin
80 g. sukker
3 tsk kanel
1. tsk. stødt ingefær
1. tsk. stødt kardemomme

50 g. marcipan, revet
30 g. brændte mandler, finthakket


Lun mælken med salt og smør og lad smørret smelte. Hæld blandingen i en røremaskine og vent til den er fingervarm. TIlsæt gær og lad det opløse. Rør dejen med mel, sukker og æggeblommer.

Del dejen i fire stykker og form dem til kugler. Drys dem let med mel, og lad dem hvile under et viskestykke i 45 minutter.

Bland alle ingredienserne til remoncen sammen. Jeg plejer at gøre det ved hjælp af microovnen. Massen skal bare have 30 sek. så er det meget nemt at røre det hele sammen.

Rul den første bolle til lidt over 25 cm i diameter og placere den på en bageplade. Kom et lag remonce på cirklen og drys med lidt marcipan. Gentag processen 2 gange og afslut med den sidste dejcirkel. Læg en middagstallerken i midten af dejen og skær forsigtigt rundt efter den. (det overskydende dej, kan sagtens rulles til boller og bages sammen med kagen)

Stil et vandglas i midten af cirklen og lav 16 strimler ud fra glasset. Det gøres nemmest ved først at dele cirklen i 4 og derefter dele hvert felt i 4. Tag to nabostrimler og rul dem væk fra hinanden ca 1 1/2 omgang og pres dem sammen. Gentag hele vejen rundt.

Lad dejen efterhæve i en time og bag den ved 200 gr. i 15-20 min. Efter 10 min. drysses brødet med de brændte mandler og bages færdigt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24. december - juleshow