Luciaboller
Jeg kan ikke lide rosiner og da slet ikke i bagværk. I disse Luciaboller er der til gengæld dadler i dejen. Det har samme effekt, men smager (i min optik) meget bedre.
Du skal bruge (til 6 store boller)
30 g finthakkede dadler
80 g. smør
2 1/2 dl. mælk
25 g gær
125 g. skyr
1 æg
1 dl. lyst rørsukker
1/4 tsk. salt
500 g hvedemel
Smelt smørret i en lille gryde med mælk og meget finthakkede dadler. Dadlerne kan du evt. blende i en minihakker, så de er en blød masse.
Bland alle ingredienserne sammen på en røremaskine. Delen skal være rimelig klæbrig for en blød bolle. Lad dejen hæve i skålen ca. 30 min.
Del dejen i 6 stykker og form dem, som du har lyst til. Det er en smagsag hvordan en Luciabolle skal se ud, men lidt anderledes skal den helst være. Du kan dog også sagtens bruge dejen til helt almindelige boller (ca. 8 stk).
Bag dem i en 210 gr. varm ovn i ca. 10 min.
Ingen kommentarer endnu