Marcipan
Det er super nemt at lave sin egen marcipan og når man først har prøvet det, er det svært at gå tilbage igen.
Nedenfor finder du en opskrift på en sund version og den helt almindelige version, som du kender.
Sund marcipan
Du skal bruge:
100 g mandler
100 g mandler uden sten
Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til mel. Jeg kan godt lide min marcipan lidt grov som på billedet. Hvis du ønsker en finere marcipan, skal mandlerne bare blendes til fint mel.
Tilsæt dadlerne og blend til en samlet masse. Stil massen på køl i ca. 20 min. når den ønskede konsistens er opnået
Almindelige marcipan
Du skal bruge:
300 g smuttede mandler
1 dl lys agavesirup
Hak de smuttede, tørrede mandler i en minihakker så fint som muligt. Tilsæt siruppen stille og rolig, da det godt kan være at det ikke er det hele, der skal bruges hver gang (det er mandlerne friskhed, der afgører hvor meget sirup de kan optage).
Sæt marcipanen på køl i ca. 20 min. og den er klar til at blive brugt.
Ingen kommentarer endnu