Er design-efterligninger i orden?

Koldhævede kanelsnegle

Skærmbillede 2016-02-24 kl. 11.12.02

Jeg er helt vild med koldhævet bagværk. Det er så nemt og jeg nyder det extra meget, når jeg endelig sætter tænderne i det.

Disse kanelsnegle kan både samles i en springform (som på billedet) til en “kage”, men du kan også sagtens lave almindelige kanelsnegle ud af portionen. Der bliver ca. 16 snegle. Jeg plejer at lave sneglene i silikone muffinforme. Formene gør at at de hæver extra op og alt det lækre snask bliver i sneglene.

Du skal bruge:
3 dl. mælk
15 g. gær
50 g. smeltet smør
ca. 8 dl. hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme

Til remonce:
150 g. blødt smør
2 dl. sukker
3 spsk. kanel

Aftenen før:
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Opløs gæren i den kolde mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver for fast – den skal være blød og lækker at arbejde med.

Bland ingredienserne til remoncen. Jeg plejer at give dem 30 sek. i mikroovnen, så jeg får en lækker blød og samlet masse.

Rul dejen ud til en firkant og smør remoncen på. Rul dejen til en pølse og skær ca. 16 stykker. Nu kan du vælge at lave dem enkeltvis i muffinforme eller lægge stykkerne i en springform beklædt med bagepapir. Sæt sneglene/kagen på køl til næste dag eller minimum 6 timer.

Efter minimum 6 timer:
Tænd ovnen på 200 g. Sneglene skal direkte fra køleskabet i ovnen. Hvis du laver snegle skal de have ca. 15-20 min. Sneglekagen skal have lidt længere tid i ovnen, ca. 30-35 min. (pas på den ikke bliver brændt til sidst).

 Sneglene er bedst samme dag de bliver spist. Hvis det er lige i overkanten, kan du sagtens fryse de færdige snegle med. 30 sek/1 min. i microovnen gør dem meget lækre igen og så har du altid noget hyggeligt til aftenkaffen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er design-efterligninger i orden?