Honningkage
Du skal bruge:
500 g honning
125 g lyst sukker
1 spsk stødt ingefær
2 spsk stødt kanel
3 æg
1 dl græsk yoghurt (eller andet surmælksprodukt)
500 g mel
2 tsk hjortetaksalt
Smelt honning og sukker sammen. Når blandingen er kølet lidt ned kan du tilsætte krydderierne og æggene. Sørg for at samlingen bliver helt blandet. Tilsæt derefter yoghurt, mel og hjortetaksalt.
hæld dejen i en smurt bradepande. Brug en, der er lidt større, end du umiddelbart tror. Pga. hjortetaksalten hæver kagen rigtig meget. Bag kagen ved 160 gr. i ca 40 minutter. Den må godt være lidt svampet, når du tager den ud af ovnen. Kagen skal nok sætte sig men bliver hurtig tør hvis den får for meget tid i ovnen.
Opbevar kagen i en plastikpose indtil den skal spises. Lige inden servering plejer jeg at dele kagen på midten og smøre den med lemon curd, kanelcreme eller tilsvarende.
Ingen kommentarer endnu