Månedens musthave #0116

Glutenfri chokoladekage

Skærmbillede 2016-01-06 kl. 21.40.12

Denne chokoladekage minder om en klassisk Gateau Marcel. Dog har jeg tilført valnødder til kagen. Samtidig bruger jeg en blanding af forskellige chokoladetyper. Den lyse chokolade gør at kagen ikke bliver helt så tung som den originale version.

Kagen er ikke decideret sund, men den er uden gluten og god til alle med glutenallergi. Tit bliver glutenfrit bageri lidt kedeligt, men det gælder bestemt ikke denne kage. Alle vil spise den, så du behøver bestemt ikke lave en særlig kage bare fordi du har inviteret en med glutenallergi

Du skal bruge:
175 g chokolade – henholdvis 100 g Peru 61%/75 g Amber 36% fra Summerbird
170 g smør
175 g sukker
3½ bæger pasteuriserede æggeblommer
3 bægre pasteuriserede æggehvider
20 g valnødder

Chokolade og smør smeltes i en gryde. Pas på det ikke brander på. Alternativt kan du gøre det over vandbad.
Bland 2/3 del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
Pisk hviderne stive i en anden skål med den sidste tredjedel af sukkeret undervejs.

Vend den lidt afkølede chokoladeblanding op i skålen med de piskede æggeblommer.
Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en samlet masse.

Spray en stor springform på indersiden og fordel halvdelen af moussen i formen. Drys hakkede valnødder over og bag den ved 175° i ca. 25 min. Stil resten af moussen opbevares på køl til det skal bruges.

Tag kagen ud af ovnen efter de 25 min. Kagen ser ikke helt færdig ud, men det er meningen. Konsistensen skal nok blive perfekt, når den er færdig. Lad bunden afkøle.
Fordel resten af chokolademoussen på bunden og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn. Stil kagen tilbage i køleskabet nogle timer eller evt. natten over.

Jeg plejer at sætte formen i fryseren ca 30 min inden den skal serveres. Det giver et flottere snit og den kan stå længere tid på bordet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens musthave #0116