22. december - julebordet

Ris a la mande

Skærmbillede 2015-12-22 kl. 20.06.03

Du skal bruge:

BUND
120 g kiks (evt. Digestive)
120 g.  finthakkede mandler
100 g smør
100 g marcipan

CREME
300 g risengrød
600 g neutral flødeost
korn fra en 1/2 vaniljestang
3 æg
100 g sukker
120 g hakkede mandler (med eller uden skal)

KIRSEBÆRGELE
2 1/2 dl. kirsebærsaft
4 blade husblas

Smelt smørret i en gryde tilsat den tomme halve vaniliestang. Blend mandler og kiks fint. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Bland alle ingredienserne og lav bunden af din cheesecke. Du skal bruge en springform med bagepapir i bunden. Bag bunden i ca 5 min. i en 160 g varm ovn.

Pisk flødeost, æg, sukker og vaniljekorn til en blød masse. Tilsæt den kolde risengrød og rør igen. Tilsæt så de hakkede mandler i den størrelse som du ønsker dem. Jeg kan godt lide at de stadig har skal på, men hvis det skal minde mere om normal ris a la mande, skal skallen selvfølgelig af.

Hæld cremen over den afkølede bund og bag kagen 45-50 minutter ved 160 °C (ikke varmluft). Lad kagen stå i ovnen yderligere 45 minutter efter ovnen er slukket.

Læg husblas til geleen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Varm kirsebærsaften op i en gryde og tilsæt den bløde husblas. Hæld geléen over den holde kage.

Sæt kagen på køl i mindst 6 timer. Du kan sagtens lave den dagen i forvejen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

22. december - julebordet