Småkager
Du skal bruge:
500 g hvedemel
350 g smør
200 g flormelis
1 æg
1 tsk vaniljesukker
Endvidere
kanel til drys
10 g kakaopulver
20 g hakket mørkt chokolade
Denne dej er perfekt til småkager, da den samme dej kan bruges til flere forskellige kager. Jeg har lavet to varianter denne gang, men de kan varieres i det uendelige.
Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej og del den i to. Rul den ene del til en pølse og læg den på køl med det samme. Mens den køler tilsætter du kakaopulver og hakket mørkt chokolade til den anden del. Denne del skal også rulles til den pølse og på køl. De skal køle ca. 30 min.
Skær stykker af ca 5 mm af hver kage. Kagerne uden chokolade, har jeg drysset med lidt ren kanel. Jeg kan som regel få 20 kager ud af en rulle men det kommer selvfølgelig meget an på omkredsen af rullerne.
Læg kagerne med god afstand på en bageplade og bag dem ca. 10 min. ved 175 grader. Kagerne skal være faste i bunden, men må gerne give efter ved tryk. Afkøl kagerne med en rist. Når de er afkølet er de perfekt sprøde og super lækre.
Ingen kommentarer endnu